Privatnost

Izrazito odgovorno pristupamo privatnosti podataka naših korisnika i Internet posjetitelja.

Relevantni podaci (IP adrese) koje naš server koristi u međusobnoj komunikaciji s računalom korisnika se ovisno o situaciji ili ne bilježe na naš server ili je slog podataka IP adrese spremljen na način da su izmijenjeni brojevi četvrtog okteta (D blok) IP adrese kako ti podaci nikako be bi mogli biti povezani i identificirani s bilo kojim korisnikom na bilo koji način. Format zapisa IPv4 adrese izgleda ovako AAA.BBB.CCC.DDD iz koje je razvidno jasno da je D blok taj koji se bilježi u izmijenjenom obliku.

Naša stranica koristi Google fonts (tipografiju/fontove), YouTube i Google Maps, čije sadržaje korisnik dobiva pristupom našem serveru, a izravno od Google servera i time dijeli vlastitu IP adresu sa tvrtkom Google Inc.
Podatke koje koriste Google servisi moguće je administrirati kroz vaš Google račun. Više o Google privatnosti pročitajte ovdje.

Kolačići

Kolačići na Internet stranicama su mali paketi podataka koji se spremaju na vaše računalo i koji nam omogućuju korištenje specifičnih funkcija web stranice koje uglavnom korisnicima olakšavaju korištenje web stranica. Ovim putem Vas obavještavamo da naša Internet stranica koristi tehnologiju kolačića. Koristimo takozvane „Session-Cookies“ za upravljanje tijekom i za prijenos unijetih, odnosno izrađenih podataka prilikom promjene i korištenja stranica. Kolačići također bilježe i neke postavke koje ste odabrali i time vam olakšavaju korištenje naše web stranice. Ukoliko niste sigurni koji vam kolačići trebajum preporuka držati kolačiće uključenima.

Osim toga, putem Google Analytics servisa prikupljamo i kolačiće kako bismo dobili uvid statističke podatke o posjećenosti onih posjetitelja koji redovno pristupaju našoj stranici. Na taj Vam način želimo omogućiti najbolju moguću uslugu tako što ćemo Vam ponuditi sadržaje koji su posebno relevantni za Vas. Ovi kolačići za nas nemaju obilježja privatnih podataka već ih vidimo samo kao ukupne statističke kategorije. Ovi stalni kolačići sadrže identifikacijski broj i ne sadrže osobne podatke. Korištenje naše Internet ponude moguće je, u ograničenom obliku, i bez primjene kolačića. U svakom trenutku možete izbrisati kolačiće s Vašeg računala, ali u tom slučaju morate računati na ograničenost funkcija web stranice. Konkretno, na Vašem računalu se snimaju kolačići tvrtke Google koji se koriste za analizu statističkih podataka o kretanju posjetitelja, a koji između ostalog, snimaju, utvrđuju i obrađuju sljedeće podatke: pristup stranicama, zadržavanje na stranici, dubina do koje korisnici pregledavaju stranice, klikovi na telefonske brojeve na našoj stranici, popunjavanje formulara, količine narudžbi, jezične postavke i slično. Google kolačići se čuvaju tijekom 26 mjeseci. Po isteku navedenog razdoblja ponovno se automatski dodjeljuju novi.

Kolačiće korisnik može samostalno obrisati ili ih može onemogućiti (više).

Koje kolačiće koristimo

 

Ime kolačića Vrsta Opis
_ga Session (jednokratni) Google Analytics prikuplja statističke podatke o načinu korištenja web stranice
wordfence_verifiedHuman Trajni koristi ga softverska komponenta za zaštitu kako bi utvrdila radi li se o stvarnom čovjeku ili mašini koja pristupa web stranici
wtvt_ Trajni koristi ga softverska komponenta za zaštitu od malicioznih radnji i mogućih napada
PHPSESSID Session (jednokratni) kolačić koji unutar jednog posjeta stranici govori php interpreteru da se radi o jednom te istom korisniku kroz trajanje posjeta web stranici, u cilju kontinuirane funkcije web stranice

Koje podatke prikupljamo i zašto

Za potrebe kontaktne forme prikupljamo sljedeće podatke na razdoblje od 8 godina i to isključivo za potrebe poslovanja: ime, prezime, IP adresu iz autorizacijskih i sigurnosnih razloga, broj telefona, e-mail, adresu stanovanja i poruku koju ste poslali.

Za potrebe newslettera prikupljamo sljedeće podatke na neodređeno ili dok korisnik sam ne zatraži uklanjanje putem MailChimp servisa: e-mail i IP adresu iz autorizacijskih i sigurnosnih razloga.

Za potrebe ciljanog oglašavanja i poboljšanja funkcionalnosti web stranice, koristeći Google Analytics, prikupljamo podatke o posjetu i ponašanju korisnika na našim web stranicama na rok od 26 mjeseci nakon čega se podaci sami automatski brišu. U ovom segmentu IP adresa se anonimizira te nije moguće ni na koji način povezati statistički podatak o korištenju web stranice sa identitetom korisnika. Više o Google pravilima privatnosti saznajte na ovoj stranici.

Oglašavanje temeljem ponašanja korisnika

Oglašavanje na temelju prikupljenih podataka ponašanja korisnika je sigurno i transparentno. Oglašivači ne znaju tko ste vi bez obzira na podatke koje prikupljaju jer ih ne mogu iskoristiti kako bi ustanovili vaš identitet, a na temelju aktivnosti pregledavanja weba šalju vam oglase koji odražavaju vaše interese.

Naša web stranica, kao i svaka web stranica koja oglašava na temelju ponašanja korisnika mora imati informacije o prikupljanju i upotrebi podataka u te svrhe, bez obzira prikuplja li te podatke vlasnik web stranice ili treća strana poput mreže za oglašavanje.

Naša web stranica oglašava na temelju ponašanja korisnika, te pruža i informacije kako odbiti takvo oglašavanje.

Ukoliko odlučite odbiti biheviorističko oglašavanje putem opcija privatnosti, važno je upamtiti kako to ne znači da više nećete primati oglase tijekom korištenja Interneta. No to znači da oglasi koje ćete vidjeti prikazane na web stranicama koje posjećujete neće biti prilagođeni vama i vašim interesima i možda će za vas biti manje prikladni.

Ako odaberete odbiti određenog pružatelja usluge biheviorističkog oglašavanja, to će se primijeniti samo na zbirku podataka tog poslovnog subjekta i na njihovu uporabu u svrhe biheviorističkog oglašavanja na web pregledniku koji koristite za web stranicu na kojoj ste odabrali takvu postavku.

Ako ste odbili biheviorističko oglašavanje i zatim odlučite da biste ipak željeli primati oglase koji odgovaraju vašim interesima, možete se predomisliti i ponovno prihvatiti takvo oglašavanje uporabom istog obrasca.

Brojni su čimbenici na koje mi ne možemo utjecati, a koji mogu utjecati na rad postavki odbijanje. To uključuje probleme s vašom internetskom vezom, sigurnosti mreže tvrtke ili postavkama web preglednika, verziji web preglednika, tehničkim ograničenjima računala i softwarea koje koristite.

Ako imate problema prilikom odbijanja rabeći postavke koje smo stavili na ovu web stranicu, preporučujemo da nam se javite putem telefona ili e-maila.

Naša web stranica prikuplja podatke koristeći Google Analytics servis i kasnije ih koristeći u Google AdWords sustavu. Ukoliko posjedujete Google korisnički račun možete podesiti vlastite postavke oglašavanja na ovoj adresi: https://adssettings.google.com/authenticated

Postoje razni dostupni alati za odbijanje usluge temeljene na kolačićima. U tom slučaju trebate postaviti svoj web preglednik tako da ne prima kolačiće treće strane, kako bi željeno odbijanje uspješno radilo. Za više informacija i podršku posjetite i pojedine stranice pomoći web preglednika kojeg koristite: Internet Explorer i Edge, Firefox, Safari i Chrome.

Ako se problem nastavi, trebate li pomoć ili imate pitanja, možete nam se obratiti putem kontaktnog obrasca, telefonom ili e-mailom.

Za sva ostala pitanja u vezi privatnosti slobodno nam se javite putem kontakt obrasca za prijavu.

Vaša korisnička prava

 • pravo na informaciju o obradi osobnih podataka
  za sve informacije i pojašnjenja u vezi prikupljanja i obrade osobnih podataka slobodno nam se javite putem kontakt obrascae.
 • pravo na povlačenje privole na obradu osobnih podataka, a čime prestaje obrada osobnih podataka.
  ukoliko želite povući privolu za obradu osobnih podataka slobodno nam se javite putem kontakt obrasca.
 • pravo na ispravak u slučaju ako se obrađuju osobni podaci koji su nepotpuni ili netočni možete zatražiti ispravak osobnih podataka slobodno nam se javite putem obrasca.
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole, u slučaju podnošenja prigovora, odnosno u slučajevima obrade osobnih podataka protivno propisima o zaštiti osobnih podataka. Također je moguće obrisati sve podatke iz sustava kroz opciju za trajno brisanje putem kontakt obrasca. Imajte na umu da su tada podaci trajno obrisani.
 • pravo na ograničenje obrade u slučajevima kada je osporena točnost podataka tijekom perioda provjere točnosti tih podataka, ako je obrada podataka bila protupravna, ali je odbijeno brisanje i umjesto toga zatraženo ograničenje korištenja podacima, ako podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili ako je podnesen prigovor zbog distribucije tih podataka. Slobodno nam se javite putem kontakt obrasca ili putem postavki privatnosti.
 • pravo na prijenos podataka voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo. Ukoliko želite potpuni izvadak svih vaših podataka iz sustava, slobodno nam se javite putem kontakt forme.
 • pravo na podnošenje prigovora u vezi obrade osobnih podataka društvu ili nadležnom državnom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka) ako se obrada vrši radi izvršenja zadaća od javnog interesa, radi izvršavanja javnih ovlasti ili se društvo prilikom obrade podataka poziva na svoje legitimne interese (uključujući i profiliranje).

 

Koje podatke imate o meni?

Ukoliko vas zanima, pošaljite upit kako biste saznali koje podatke imamo o vama?